Túlhajszoltságból nyugalom

tulhajszoltsagbol-nyugalom

Egy KKV vezetője azzal keresett meg, hogy képtelen nemet mondani. Alkalmazotti létből lépett át a vállalkozók világába. A jelszava az volt, hogy „Addig üssük a vasat, amíg meleg.” Jöttek szépen sorban a megrendelések, beindult az élet és ő még mindig maga szerette volna a munkák ütőerén tartani a kezét.

Ugye nem kell mondanom, hogy mi lett belőle? Adminisztráció, maga a munka, a munkák megszerzése. Az élete csak erről szólt. 16-18 órákat dolgozott. Eleinte nagyon élvezte, hogy így felpörgött körülötte az élet. Bizonygatta nekem, hogy jól van. Élvezi. Ülésről ülésre azonban egyre erősebb volt a bizonygatás, de láthatóan egyre erősödött a fáradtság is. De menni kell és csinálni, ez volt a célja, de éreztem, hogy nem boldog. Fáradt, túlhajszolt és nem tudja élvezni a mindennapokat.

Ekkor elővettem a coach kártyáimat! Istenem! Annyira jók ezek a kártyák, mindig olyan témákban tudok mélyebbre ásni és ezáltal mélyre eltemetett érzéseket felszínre hozni, amikről már azt hiszi a Coachee, hogy mindent elmondott.

Kiraktuk, hogyan szeretne élni. Hol szeretne lenni 5 év múlva.

A 16-18 órából mára lefaragott, felvett egy új embert és most tervezi felvenni a következőt. Képes lett delegálni, priorizálni, az olyan ügyfeleit leadni, amik sok időt vettek el az életéből és nem volt annyira jövedelmező sem. Már képes akár 1 hétre is otthagyni a céget, pihenni és saját magával, a hobbijaival is foglalkozni.

Mostmár kevesebb munkával sokkal hatékonyabban tud dolgozni.

Amikor elkezdtünk dolgozni szkeptikus volt velem és a coachinggal kapcsolatban. Azt gondolta ez egy áltudomány. De mára már ő is belátta, hogy egy külső szem és a, sokszor talán fájdalmas és rávilágítós, de nagyon hatékony kérdések, mekkora segítséget jelenthetnek számára.

Ha te is hasonló gondokkal küzdesz, nem tudsz delegálni, nemet mondani, kiengedni az irányítást a kezedből, ezért túlhajszolt vagy, keress bizalommal!

Még több sikersztorit olvasnál? Kattints ide és ide!

Kiemelt kép: Photo by NoWah Bartscher on Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló cikkek

egy messzi-messzi galaxisban...
Král Éva

Egy messzi-messzi galaxisban…

Felkeresett egy nagyon kedves cégvezető ismerősöm, hogy szeretne egy év végi csapatépítő eseményt. Mindig valami tematika mentén szervezik a csapatépítőjüket, ami 3 évvel ezelőtt, a

csapatepitesbol-csapatleepites
Král Éva

Csapatépítésből csapatleépítés

Mi szokott lenni egy csapatépítő célja? Összehozni a csapatot, felrázni őket, új lendületet adni neki. Ez volt a célja annak a cégnek is, aki azzal

tulhajszoltsagbol-nyugalom
Král Éva

Túlhajszoltságból nyugalom

Egy KKV vezetője azzal keresett meg, hogy képtelen nemet mondani. Alkalmazotti létből lépett át a vállalkozók világába. A jelszava az volt, hogy „Addig üssük a

kiut-a-munka-fogsagabol
Král Éva

Kiút a munka fogságából

Egy milliárdos forgalmú cég ügyvezetője keresett meg azzal, hogy teljesen felborult a munka – magánélet egyensúlya. Mivel a feleségével dolgozott együtt, így otthon is a

Értesülj első kézből!

Kategóriák