Csapatépítésből csapatleépítés

csapatepitesbol-csapatleepites

Mi szokott lenni egy csapatépítő célja? Összehozni a csapatot, felrázni őket, új lendületet adni neki.

Ez volt a célja annak a cégnek is, aki azzal bízott meg, hogy szervezzek neki egy természetközeli team building-et.

Megszerveztem A-Z-ig mindent. A szállást, az ellátást, a túra útvonalat, elkészítettem a célhoz kapcsolódó feladatlapot. Csodás időnk volt, szépen ment minden, de egy valaki folyton kötözködött és ez feltűnt az ügyvezetőnek is.

Ő úgy szervezte a cégét, hogy felvette az embereket, megbízott bennük és a hét legnagyobb részében nyakába vette az országot és kapcsolatokat épített, szerezte a munkákat.

Mivel nem volt a cégnél minden nap, fel sem merült benne, hogy valami nincs rendben, valaki mérgezi a csapat hangulatát a folytonos elégedetlenkedésével és rossz hangulatával. De ezen a másfél napon minden világossá vált a vezető számára. A sétáló coaching alkalmával lehetőséget kaptak az emberek, hogy megbeszéljenek olyan témákat, amit az irodában nem tudtak, hiszen ott nem volt nagyon idő rá.

Jó vezetőként meghallgatta a kollégák őszinte megnyilvánulásait, véleményét, konstruktív, változást sürgető kéréseit és cselekedett is.

Néhány hét lefogása alatt 2 kollégával is elváltak útjaik. Mára felvett helyettük új embereket, a cég gyönyörűen fejlődik és sokkal jobb a munkahelyi hangulat.

Mire nem jó egy csapatépítés, igaz? Rejtett feszültségek kerülhetnek felszínre, régen húzódó viták csitulhatnak el, nem kell hozzá más, csak jól feltett kérdések és lehetőség arra, hogy meghallgassuk a másikat, kimozduljunk a komfort zónánkból és egy kicsit más szemmel nézni magunkra, a csapatunkra, a munkatársainkra, a főnökre és a miértjeinkre!

Ne szalaszd el a lehetőséget! Ezekben a folyamatosan és gyorsan változó időkben luxus az, ha a kollégák széthúznak, ha fúrják egymást, ha rossz a munkahelyi hangulat, hiszen ezek mind-mind a kiválóan végzett munkától veszik el az energiát. Ne engedd meg magadnak ezt a luxust, hiszen értékes embereket veszíthetsz el! Építs te is csapatot! Legyetek motiváltak és extrán hatékonyak! Keress bizalommal!

Olvasnál még sikersztorikat? Kattints ide vagy ide!

A bejegyzés kiemelt képe: Photo by Samrat Khadka on Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló cikkek

egy messzi-messzi galaxisban...
Král Éva

Egy messzi-messzi galaxisban…

Felkeresett egy nagyon kedves cégvezető ismerősöm, hogy szeretne egy év végi csapatépítő eseményt. Mindig valami tematika mentén szervezik a csapatépítőjüket, ami 3 évvel ezelőtt, a

csapatepitesbol-csapatleepites
Král Éva

Csapatépítésből csapatleépítés

Mi szokott lenni egy csapatépítő célja? Összehozni a csapatot, felrázni őket, új lendületet adni neki. Ez volt a célja annak a cégnek is, aki azzal

tulhajszoltsagbol-nyugalom
Král Éva

Túlhajszoltságból nyugalom

Egy KKV vezetője azzal keresett meg, hogy képtelen nemet mondani. Alkalmazotti létből lépett át a vállalkozók világába. A jelszava az volt, hogy „Addig üssük a

kiut-a-munka-fogsagabol
Král Éva

Kiút a munka fogságából

Egy milliárdos forgalmú cég ügyvezetője keresett meg azzal, hogy teljesen felborult a munka – magánélet egyensúlya. Mivel a feleségével dolgozott együtt, így otthon is a

Értesülj első kézből!

Kategóriák