Kiút a munka fogságából

kiut-a-munka-fogsagabol

Egy milliárdos forgalmú cég ügyvezetője keresett meg azzal, hogy teljesen felborult a munka – magánélet egyensúlya. Mivel a feleségével dolgozott együtt, így otthon is a munkáról beszéltek, ezzel kelt és ezzel feküdt.

Először a közeli hozzátartozóinak tűnt fel, hogy egyre feszültebb, egyre beszűkültebben viselkedik. Mire eljutott hozzám, már neki is feltűnt, hogy valami nincs rendben. A munkája az élete, de már ő sem érezte magát jól.

Első körben a szokásait néztük át, hogyan telik el egy napja, hogyan látja magát belülről. A következő lépés az volt, hogy végignéztük, hogyan is szeretné, hogy teljen egy napja. Mire szeretne időt fordítani, mi az a hobbi, amit régebben nagyon szeretett végezni és most is szeretné, ha az élete része lenne. Nem drasztikus változtatásokkal kezdtük, hanem kis lépésekkel. Mi az, amit be tud illeszteni a legegyszerűbben és a leggyorsabban. Aztán, ha az rutinná vált, jöhet a következő lépés. Hiszen a diéta lényege is az, hogy befogadható, apró változásokkal kezdjük, nem pedig azonnali megvonásokkal, hiszen a drasztikus lépések, megvágások, átalakítások a saját agyunkban kialakíthatnak egy ellenállást. Ha kimondom, hogy nem gondolj a fehér elefántra, mire fogsz gondolni? Nyilván a fehér elefántra. Ez az apró lépések taktikája.

Szépen fokozatosan felállította Ügyfelem a határokat, mit mikor végez el, mivel tölti az idejét, beépítette a rutinjába az énidőt, a töltődést, a családi programokat és kijelölte a pénteket munkamentes napnak.

Elképzelhető, hogy te is hasonló cipőben jársz? A munka az életed, de már semmi másra nincs időd? Szeretnél ezen változtatni, mert már neked is feltűnt, hogy elkoptak mellőled a barátok, az ismerősök, mert te sosem értél rá velük foglalkozni? Keress bizalommal, biztos vagyok benne, hogy neked is tudok segíteni!

Szeretnél hasonló siker sztorikat olvasni? Kattints ide és ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló cikkek

egy messzi-messzi galaxisban...
Král Éva

Egy messzi-messzi galaxisban…

Felkeresett egy nagyon kedves cégvezető ismerősöm, hogy szeretne egy év végi csapatépítő eseményt. Mindig valami tematika mentén szervezik a csapatépítőjüket, ami 3 évvel ezelőtt, a

csapatepitesbol-csapatleepites
Král Éva

Csapatépítésből csapatleépítés

Mi szokott lenni egy csapatépítő célja? Összehozni a csapatot, felrázni őket, új lendületet adni neki. Ez volt a célja annak a cégnek is, aki azzal

tulhajszoltsagbol-nyugalom
Král Éva

Túlhajszoltságból nyugalom

Egy KKV vezetője azzal keresett meg, hogy képtelen nemet mondani. Alkalmazotti létből lépett át a vállalkozók világába. A jelszava az volt, hogy „Addig üssük a

kiut-a-munka-fogsagabol
Král Éva

Kiút a munka fogságából

Egy milliárdos forgalmú cég ügyvezetője keresett meg azzal, hogy teljesen felborult a munka – magánélet egyensúlya. Mivel a feleségével dolgozott együtt, így otthon is a

Értesülj első kézből!

Kategóriák