R. Král Éva-Life coach

Újratervezés coaching – Helyem a világban

„Szeretném felhívni a rendszergazda figyelmét, hogy a 2020.exe fájl vírusos, telepítse újra.”

 

Bár ez vicces, a valóság egyáltalán nem az. Nehéz helyzet elé állította az egész világot ez a vírus. Nem is maga a vírus. Bár veszélyes, és igen, emberek halnak meg, a valós veszély inkább mégis a félelem, bizonytalanság, kilátástalanság futótűzként való terjedése. 

 

Az biztos, hogyha a járványnak vége lesz, a világ alapjaiban fog megváltozni, mint ahogy látjuk már most is. A történelem a szemünk előtt zajlik és a lehető legkevesebb ráhatásunk van. 

A bezártság miatt több időnk van gondolkodni, általában nem a pozitív, a negatív gondolatok kerülnek előtérbe. Az aggódás saját magunk, a szüleink és gyerekeink jövője miatt. A létbizonytalanság kérdése. Mi lesz velem, a munkámmal, az egzisztenciámmal? Lesz-e majd mit ennünk, lesz-e munkám?

 

Igen, sokan el fogják sajnos veszíteni a munkájukat. Sok embernek kell majd újrakezdenie mindent. Ezt fel lehet úgy is fogni, hogy itt a vég, de ha egy kicsit átülünk egy másik székbe, megnézzük másik szemszögből a tényállást, láthatjuk, hogy minden vég valami új kezdete. Lehet, hogy eddig olyan munkád volt, amit nem szerettél, titkon ugyanis egy kis vállalkozás ötletét dédelgeted, de soha nem volt alkalmad elkezdeni! Vagy esetleg egy másik cégnél szeretnél elhelyezkedni, csak eddig nem volt még olyan rossz az eddigi munkahelyeden, hogy válts, vagy nem érezted magadban a kellő bátorságot hozzá. Szeretnél valami új szakmát tanulni, de eddig nem volt rá időd. Ezt most mind - mind megteheted! 

 

 

Nem szégyen félni, nem szégyen kiborulni ettől az egész helyzettől, mint ahogy az se szégyen, ha odaállsz a gyereked elé és elmondod neki, hogy mit érzel. A falaknak le kell bomlaniuk. Kommunikálnunk kell, megfogalmazni az érzéseinket, megismerni saját magunkat. Mik az erősségeink, mik a gyengeségeink, a lehetőségeink és milyen veszélyek leselkedhetnek ránk. 

 

Csak azok maradnak talpon, azok az emberek lesznek sikeresek, akik tűpontosan tudják, hogy kik  ők, mit is akarnak maguktól és az élettől. Akik, ha álmukból is felébresztik őket, akkor is felpattannak és tudják, hogy mi a következő lépés! 

 

Nem baj, ha még nincs konkrét elképzelésed, nem baj, ha még csak most körvonalazódik, hogy mi az a tevékenység, amit szívesen csinálnál. 

 

A jókor, jó helyen feltett, jó kérdéseimmel meg tudod magadnak fogalmazni majd a céljaidat, meg fogod találni, mi az, ami érdekel, miben vagy jó, mi az, amit szívesen csinálnál, mihez van tehetséged! 

 

 
Bejelentkezés

ÍRJ ÜZENETET


Elérhetőségek

Email: info@evakral.hu
Phone: +36 20 569 81 23

Egyéb linkek

Sportos mami