Tippek, trükkök- hogyan vedd rá magad, hogy mozogj

Kedves SportosMami!

 

Bármennyire is céltudatos az ember lánya, vannak olyan peridódusok az életében, amikor kicsit lustább, fásultabb, elfoglaltabb annál, minthogy holmi testedzésre szánja rá magát. Az ősz kifejezetten egy ilyen időszak. Hogy tudod mégis rávenni magad, hogy mozogj? A bejegyzésből kiderül! 

Először is szeretném, ha leszögeznénk valamit. Ha nem belülről jön a mozgás vágya, ne is próbálkozz, mert mindig lesz valami kifogásod, hogy most éppen miért nem veszed fel a cipőt és mész testet edzeni. Hiába mondja neked a szomszéd, a legjobb barátnőd/barátod, az anyukád, a tesód vagy a főnököd, hiába olvasol el sokezer cikket a témában, sőt hiába fenyeget meg a doki, vagy hiába motivállak itt téged nap mint nap, ha belülről nem érzel késztetést, sajnos nem fog összejönni a óhajtott rendszeres testmozgás. 

 

Ahhoz, hogy belülről jöjjön, meg kell találnod azt a szent és sérthetetlen célt, amiért ezt az egészet csinálni fogod. Mik lehetnek ezek:

 AKARSZ, és nem szeretnél, vagy azt hiszed szeretnél

- lefogyni

- levezetni a feszültséged

- kikapcsolni az agyad

- frissebb lenni

- csapathoz tartozni

- kikecmeregni a depresszióból

- egészségebbnek, fittebbnek lenni

és még megannyi okod lehet...

Ha megvan a cél, jöhet a megfelelő mozgásforma kiválasztása. Tudod," Válassz olyan munkát, amit szeretsz és soha többé nem kell dolgoznod", e bölcsesség nyomán: "Válassz olyan sportot, amit szeretsz és soha többé nem keresel kifogást."

Ne félj több mozgásformát, oktatót kipróbálni, mert amiért/akiért az egyik ember megőrül, a másik sikító frászt kap. Érdemes és kell is kisérletezni. Figyelj oda, hogy az edző rendelkezzen a szakmájának megfelelő végzettséggel. 

Megtudtuk miért csináljuk és hogy mit, most jöhet egy kis csajoskodás. 

Ruházz be egy új edzőszettre. Annyi jópofa, színes nadrágot, felsőt lehet venni, amik feldobják az ember napját, kényelmes viselni és ennek a viselése is kiszakít a napi rutinodból. 

A cipő a legfontosabb. Az àltalad választott sportnak megfelelő cipő vegyél. Sok sérüléstől kímélheted meg magad, ha megfelelő cipőt választasz. 

Ha mindez megvan, akkor mire vársz!

NYOMÁS EDZENI!!!! ;)

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal is! :)

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel