Szülés utáni regeneráció Pilates-el

Kedves SportosMami!

 

Amikor a fejembe vettem, hogy Pilates oktató leszek, nem is gondoltam arra, hogy ez a mozgàsforma ennyi mindent tud adni. Akkoriban még egy latin táncos pörgös óra nyugodt ellenpólusának tartottam. 

Aztán elvégeztem az oktatói tanfolyamot és örök szerelem lett. 

A sport révén az ember megismeri magát. Többször úgy érzi, eljutott a teljesítő képességének határára, de rájön, hogy ez a határ csak az ő fejében létezik, hiszen a teste még tud többet is. Ez az érzés pedig felbecsülhetetlen, inspiráló, euforikus. Szerintem te is ismered ezt az érzést, amikor az edző kihajtja belőled a maximumot és még egy kicsit. A "megcsináltam" heuréka érzésnél nincs is jobb, igaz?

Sokan azt gondolják, hogy csak akkor lehet tágítani ezt a határt, ha mondjuk kiköpi a tüdejét közben, vagy hatalmas súlyokat mozgat meg. 

Pedig létezik egy "csendes gyilkos" is, ami a Pilates. Nem csap nagy zajt, nem kérkedik, a háttérből figyeli az eseményeket. :)

Egy Pilates óra alkalmával tanulod meg, hogy a mennyiségnél sokkal, de sokkal fontosabb a minőség! 

Azért vagyok bele halálosan szerelmes, mert ilyenkor derül ki igazán, hogy mit bírsz. Kis ismétlésszámok, lassú, koncentrált, folyamatos,kecses mozgás. 

Megfeszíted, amit meg kell, elengeded, amit el kell, így megismered a saját izmaidat, megismered a saját tested. Mi hol van, hogyan működik. Ez egy út, nem spirituális értelemben. Felfedezed, megtanulod, megérted a tested működését.

Miért ez a legjobb módja a szülés utáni regenerációnak?

Éppen ezért! Megtanulod a tested. Megtanulsz figyelni rá. Figyelni a helyes végrehajtásra, a technikára. Ez a kulcsa annak, hogy megerősítsd a várandósság alatt igénybe vett izmaidat! Erre van leginkább szüksége! A figyelemre. Mert minden várandósság, minden szülés és minden felépülés más és más és csak te tudod, hogy neked épp mi az, ami jól esik!

Hidd el, minden egyes órát meg fog hálálni a szervezeted! 

Egy nap majd arra leszel figyelmes, hogy állsz a buszmegállóban, vagy a pénztárnál a bevásárló központban, magad alá húzott csípővel, behúzott hassal, kihúzod magad, vállaid lent vannak. És elmosolyodsz... :)

Mert a Pilates már csak ilyen. ;) Ha megismered, megszereted, ha megszereted, már nem csak egy óra lesz, amire jársz, hanem az életed része is. :)

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg a barátaiddal is!

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel