A sport olyan, mint egy jó pasi

Kedves SportosMami!

 

Ahogy a mondás tartja: sport- élet, erő, egészség.

Minden szinten. Karban tartja a tested, a lelked és a szellemed is! Doppingszer, ami függőséget okoz. Mert ha egyszer, rátaláltál arra a sportra, ami számodra a legkedvesebb, képes vagy érte bármire. Olyan ez mint egy szerelem. 

A kis bevezető után lássuk, szerelmünk tárgyának milyen külső, hangzatos tulajdonságai vannak.

Tegyük fel, hogy ez az első randink vele. Meglátod, és az az első gondolatod, hogy fogyni fogsz tőle. Még csak kacérkodsz a gondolattal, de lelki szemeid előtt látod már, ahogy izzadsz az órán és egyre kisebb és kisebb ruhákat hordasz, feszül a fenekeden a farmer, mint ahogy a reklámokban szokott. 

Ahogy elkezdesz beszélgetni vele, egyre jobban megismered, egyre többet árul el magáról. Még mindig csak a felszínt kapargatod, de kiderül róla, hogyha sokat lesztek együtt, segíteni fog, hogy kikapcsold az agyad, kikerülj a napi mókuskerékből. A vele töltött idő alatt lehet, hogy többször is meg fogod bánni, hogy elmentél vele, de segíteni fog, hogy megtudd, hol vannak a határaid és egyre jobban tágítja a komfort zónád, ezzel folyamatos fejlődsz és megtanít, hogy többre vagy képes, mint azt valaha is hitted volna.  

Vele más ember lehetsz. Nemcsak kívülről, de belülről is. Csökken a koleszterin szinted, erősebb lesz a tüdőd, a szíved, csökken a magas vérnyomás, a cukorbetegség, érelmeszesedés kockázata. 

Ha pedig úgy döntesz, hogy végleg lehorgonyzól mellette, javulhat az életminőséged, jobb lesz a teljesítő képességed, jobban fogod tűrni a stresszt, jobban fogod bírni a szellemi, fizikai és lelki megterhelést, pozitívabban fogod látni a világot, a közösséggel, akikel együtt sportolsz összetartó, baráti viszony alakulhat ki.

Persze mint minden kapcsolat, ez is kétoldalú. Ő nem vár el tőled semmi mást, minthogy szívvel-lélekkel legyél jelen minden találkozásotokkor, add át magad a mozgás örömének, élvezd, amit csinálsz. 

Ha pedig megkapja, amit szeretne, szerelmetek elkisér a sírig!

 

Kívánom, hogy te is találd meg az igazit! ;)

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel