Mese a makrancos Hétfőről

Kedves SportosMami! 

 

Felkészülni, vigyááááázzz, kééééssssz... Indul a nap!!!!

 

Ma Október 19-e van, Nándor napja, (Boldog Névnapot és Szülinapot annak, aki ezen a jeles napon született!!!!). Ma kezdjük az év 43. hetét. A hét első két napján még szomorkás, őszi idő várható, de szerdától kisüt a nap! 

Most pedig elviszlek Meseországba, ahol megtudhatod, miért lett Hétfő makrancos és hogyan győzte meg Idő Apó, hogy aknázza ki a benne rejlő lehetőségeket.

Egyszer volt hol, nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr, élt egyszer a Hétfő.

Képzeld el, hogy a Hétfő nem volt ám mindig makrancos. Mikor megszületett, Hétfő sokat mosolygot, sőt kacagott egész álló nap. Testvéreivel Keddel és Szerdával nagyokat játszottak, Csütörtök tanítgatta, Péntekkel mindig lazított, ikertestvéreivel Szombattal és Vasárnappal pedig nagyokat kirándult.

Telt múlt az idő, szépen cseperedtek a testvérek. Egy napon az erőben játszottak, amikor is találkoztak a Vasorrú Banyával. Hétfő volt a legbátrabb mind közül, ezért ő szólította meg legelőször a Vasorrú Banyát!

- Mit keres itt Öreganyám, ahol a madár se jár!

- Szerencséd, hogy Öreganyámnak szólítottál - felelte a Banya.

- Épp' hét testvért keresek, akikre nagyon fontos feladatot bíznék. Idő Apó keres maga mellé kisegítőket! Tudnátok segíteni neki?

- Persze! -vágták rá közösen.

Azzal el is indultak Idő Apóhoz.  Mikor megérkeztek, Idő Apó már mindent tudott a hét testvérről, ugyanis a Vasorrú Banya leadta neki a drótot. 

- Mivel te voltál a legbátrabb, Hétfő, azért veled fog kezdődni a hét. -szólt Idő Apó

- De nem fog senki sem szeretni!!! Én nem akarom, hogy velem kezdődjön a hét - makacsolta meg magát Hétfő.      Az emberek nem szeretnek felkelni korán, nem szeretnek újra munkába menni. Mindenki csak szidni fog! 

- Így szólt Idő Apó: Hétfő, figyelj rám! Lesznek olyan emberek, akik valóban nem fognak kedvelni. Ez benne van a pakliban. De mégtöbb ember lesz, aki a lehetőséget látja benned, aki egy új kezdést remél tőled, aki vesz egy nagy levegőt és azt mondja, " Igen, Hétfő, gyere csak, mert te vagy a legjobb dolog, ami történhet velem."  

Hétfő ezután kihúzta magát és büszkén rávágta: "Akkor kezdjük!"

Ha Hétfő még makacsabb lett volna, az én mesém is tovább tartott volna, de mivel elvállalta eme megtisztelő címet, itt a vége fusse el véle! :-)

De mielőtt bezárnád az ablakot..... Te melyik csoportba tartozol? Nyűgként éled meg a hétfőt, vagy lehetőségként? Elgondolkodtál már, hogy miért? Mi az, ami miatt újra és újra csalódsz a Hétfőben? Mindig ugyanazt és ugyanúgy csinálod és közben más eredményt vársz? Merj változni, változtatni, mert sosem késő!

A hétfő mindig el fog jönni, kérdés csak az, hogy jövő héten is összevesztek-e. A lehetőség a változásra benned van! Képes vagy rá!   

 

 

 

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel