R. Král Éva

Life coaching a business-ben- demo day

Hogyan érheted el, hogy a kollégáid visszatérve a munkahelyükre, újra fel tudják venni a fonalat ezután a hosszúra nyúlt home office-os időszak után? Hogyan tudnak ismét visszarázódni a pizsi, mackónadrág világból, a feszített tempójú irodai világba? Egyáltalán visszatérnek vagy otthonról folytatják tovább a munkájukat?

 

Az elmúlt fél évet nagyon sokan, nagyon sok féle képpen elemezték már. Kétségtelen, hogy a home office rendkívül sok előnnyel jár, de ugyanennyi vagy még több hátránnyal is. 

 

 

 

Jelentkezés a Life coaching a business-ben Demo Day-re.

 

 

Előnyei a munkavállaló szemszögéből: 

- megtakarítja a munkába való utazás idejét

- összeszedetteben, jobban tud otthonról dolgozni

- egy zsúfolt, hangos irodásban a hatékonyság töredéke lehet, mint az otthoni csöndben.

 

A home office negatív hatásai:

- Nagyfokú elszigetelődés. Aki hajlamosabb az elzárókásra, introvertáltabb, az még inkább elszigetelődik. Nem szünnek meg ugyan az emberi kapcsolatai, de az internetre koncentrálódik, a virtális térbe. Ami egy ördögi kör lehet. Egyre jobban bezárkózik, egyre jobban kerüli a kapcsolatokat, egyre isnkább csak az online térre koncentrálódik, majd amikor arra kerül a sor, hogy ismét megnyílnak az irodák, ismét megnyílnak a közösségi terek, akkor félni fog kimenni, nem akar és nem is tud visszaintegrálódni a munkahelyi közösségbe. 

 

- Kisgyerekesek nem tudnak otthonról dolgozni, ha otthon van a gyermek is. Ez az elmúlt fél év nagyon megerőltető volt azoknak, akik 1-2-3-4 gyereket nevelnek. Azáltal, hogy minimum 4 fronton kellett 100%-ban helytállni, idegileg, emberileg, lelkileg is szétroncsolhatta az egyént. Elveszthette motivációját, felcsaphatott a "nem vagyok elég jó" érzése, hiszen képtelenség egy embernek munkavállalónak, anyának, apának, tanárnak és családfenntartónk lenni. Hiába vehetnek új lendületet szeptemberben, képtelenek, hiszen minden energia tartalékukat felélték, elveszítették a motivációjukat, kimerültek, fásultak és egyáltalán nem nyitottak sem az új dolgokra, sem az új ötletekre. Ehhez még hozzájárulhat az, hogy ott lebeg Demoklesz kardja a fejük felett, hogy mikor fogják megint bezárni az iskolákat, óvodákat. 

 

- Összemosódik a munka és a magánélet határa. Eddig meg volt a lehetőségünk arra, hogy elkülönítsük a kettőt egymástól. Becsuktuk az irodaajtót és kinyitottunk az otthonunk ajtaját és fordítva. De most nincs olyan ajtó, amit be tudnának zárni. Elmosódnak a határok, nincs munkaidő, mindig dolgozunk, nem lehet kikapcsolni. A magánéleti problémánkat sem tudjuk otthon hagyni, mert az a munkahelyünk is. Ez a szituáció melegágy a kiégésnek. 

 

Ezzel a helyzettel már a munkáltatónak is foglalkozni kellene valamilyen szinten, hiszen egy ilyen ideg és energiavesztett állapotban a munkavállalók nem hogy nem képesek 100%-ot nyújtani, de jó, ha 50%-ban jelen tudnak lenni és a feladatukra koncentrálni. 

 

Ez leginkább akkor a igazán nagy gond, ha közép vagy felsővezetőről beszélünk, akinek motiválnia, terveznie, vezetnie kellene több embert.

 

 

 

A "life coaching a business-ben" módszeremmel hatékonyan tudom segíteni azokat a munkavállalókat, középvezetőket, akik elvesztették motivációjukat, nem találják a helyüket sem a munkahelyi környezetben sem pedig a magánéletükben.

 

Milyen eszközöket használok a coaching folyamán?

 - coach kártyák, melyek segítségével a vizuális típusok könnyebben meg tudják fogalmazni az esetleges elakadásukat

- történetmesélés - ezzel a módszerrel az auditív típusúak tudnak kibontakozni

- mozgásos, táncos feladatok a kinesztetikus típusúaknak, mert ők így tudják a legjobban kifejezni magukat.

- egyéni feladatok, hogy a saját vágyaikkal, céljaikkal tudjanak foglalkozni

- kiscsoportos-, teljes csoportos feladatok, clkitűzések, hogy ismét egymásra tudjanak hangolódni, ismét kialakuljon a személyes kapcsolat

- egyéb coach techinkák alkalmazása, mellyel a lehető legmélyebbre ásunk le, hogy ismét teljes értékű munkaerő, céltudatos, életvidám, ember lehessen, akire bármikor lehet számítani! 

 

Szeretnélek meghívni egy demo day-re, amikor is bemutatom, hogy mik ezek a techinkák, hogyan működnek, milyen kutatások, felmérések támasztják alá ezek létjogosultságát. 

 

A demo day 2 óra időtartamú, feladatokkal, feladatlappal és statisztikákkal, hogy megtapasztald, hogyan működik élőben és lásd, hogy valóban hatásos! 

 

Időpont: 2020.08.16. 9:00-11:00 és 12:00-14:00 -ig 

Helyszín: Budapest, XII. ker. Agárdi u. 12/b.

Létszám: maximum 6 fő / csoport.

 

 

Amennyiben érdekel a téma, de nem tudsz vagy nem szeretnél személyesen részt venni az eseményen, kérlek,

írj e-mailt vagy hívj telefonon és megbeszéljük, hogyan tudjuk kivitelezni online a módszerem bemutatását. 

 

 

 

 Jelentkezés a Life coaching a business-ben Demo Day-re.

 

Várom a jelentkezéset! 

 

Amennyiben kérdésed, kérésed, észrevételed lenne, kérlek, hogy fordulj hozzám bizalommal és írj e-mailt!

 

 
ÍRJ ÜZENETET