Interjú Vida Ágival -1 rész

 

Kedves SportosMamik! 

 

Az a megtiszteltetés ért, hogy Vida Ágival készíthettem egy 10 kérdéses interjút. Szó lesz benne családról, munkáról, motivációról természetesen a sportról is! Igazi példakép, akitől érdemes "tanuAnyulni" ;-)

Ma az első 5 kérdésemre adott válaszát osztom meg veletek, jövő pénteken pedig a következőt! Olvassátok szeretettel! 

Vida Ági neve, úgy gondolom, minden kismamának, vagy vállalkozói ambícióval rendelkező anyukának ismerősen cseng. Közösségi oldalon megosztott jótanácsaival,  tanfolyamaival rengeteg Anyukát, Kismamát lendített már át holtponton, rengeteg vállalkozás elindulásában segédkezett vagy reformált meg régóta működőeket. Többek között én is az ő tanácsait követve újítottam meg a SportosMamit.

Sikeres üzletasszony, családanya, akinek most egy picit beláthatunk a mindennapjaiba! 

 
1) Amikor várandós lettem az első dolgom a te Kismamablogod bejelölése volt. Olvasva a bejegyzéseidet egyetértek a kommentelők azon részével, akik azt írják, mintha megéreznéd, éppen mire van szükségünk. Hogy csinálod?
 
Amióta elindult a blog, több, mint 8 éve, azóta folyamatosan olvasom a kommenteket, az online fogadóórán beszélgetek anyukákkal, tanácsadásra is jönnek hozzám, meghallgatom őket, ezért ismerem a problémáikat, a kérdéseiket, a kételyeiket. Kíváncsi vagyok az emberekre, azt hiszem ez pszichológusként kötelességem is, de én gyárilag is így vagyok beállítva :)
 
2) Ha ki kellene emelni 3 dolgod ami legjobban befolyásolta a karrieredet, melyek lennének azok és miért?
 
Sokat köszönhetek a gyermekkoromnak. Nagyon kíváncsi gyerek voltam, nem túl jó tanuló, viszont akkoriban az iskolában még sokféle szakkör, foglalkozás volt és én rengeteg mindenre jártam a néptánctól kezdve a színjátszó szakkörön át a kórusig. A szüleim soha nem erőltettek semmit, hagyták, hogy a saját kíváncsiságom vigyen előre és ebből rengeteget tanultam.
 
A gyermekeim születése is sok mindent megváltoztatott. Újragondoltam, mit szeretnék elérni az életben, segített jobban megismerni magam és új szemmel nézni az egész világot.
 
A harmadik pedig a közönségem, az olvasók, az ügyfelek, ők azok, akik szüntelen fejlődésre késztetnek, minden nap tanulok tőlük valami újat.
 
 

 

 

3) Vezted a cégeidet, segítesz más embereknek elindulni a saját útjukon, családod van....hogy csinálod? Van szigorú napirended?
 
Valójában nincs. Van egy éves tervem, amit általában decemberben készítek el és az adja a kereteket a következő évhez, de ezen belül szabadon mozgok. Több évig tartott, mire rájöttem, mikor vagyok a legproduktívabb, igyekszem úgy szervezni a napokat, hogy ilyenkor tudjak dolgozni, és mikor kell leállnom, pihennem. Nyilván emellett figyelembe kell vennem a gyerekek iskolai szüneteit, a napirendjüket, igényeiket is. 
 
4) Gondolom neked is vannak nehezebb napjaid. Hogyan motiválod magad olyankor? 
 
Az évek során felismertem, hogy amikor nehezebb napom van az két okból fakadhat:
1. túl sok a tennivaló és nem látom át őket, főként, ha határidős feladatok is vannak,
2. kevesebbet olvastam, pihentem, mint máskor, túlhajtottam magam
 
Ilyenkor tudatosan igyekszem lassítani. Egy fél óra kocogás vagy biciklizés, olvasás is sokat segít, de nálam az is bevált, hogy ilyenkor elkezdek kézzel jegyzetelgetni, ötleteket felírni, rendszerezni a gondolataimat és máris átláthatóbb lesz, mit kell tennem.
 
5) Mi az a tevékenység, ami kikapcsol egy nehéz nap, vagy egy nehezebb időszak után?
 
Minden, ami a szabad ég alatt van :) Séta, bicikli, futás, kirándulás, de mostanában a gyerekekkel rákaptunk a geocachingre is, nagyon jó móka. Emellett a szaunát és a jacuzzit is nagyon szeretem.

Jövőhét pénteken jövök a folytatással! Le ne maradj róla! :-)

 

Szép napot és hétvégét! 

 

Éva

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel