R. Král Éva

Hogy lettem Én, Én? Azaz egy alkalmazottból hogy lesz az alkalmazottakat segítő vállalkozó?

A szüleim tisztes munkavállalók voltak. Mindig azt hallgattam otthon, hogy “Kislányom tanulj, legyen egy jó és biztos munkahelyed, ahol majd jól érzed magad és pénzt is keresel.” 

 

Sosem kaptam vállalkozói szemléletű nevelést, inkább csak ezt szajkózták: “Ne tűnj ki, legyél kellően jó, de ne feltűnően” Ne akarj többet, mint amennyid van! Miért nem jó neked az, amit eddig felépítettél? Miért akarsz már megint többet?” Persze ez érthető, hiszen ők egy teljesen más világban nőttek fel, ahol az átlagos volt a jó, mindenkit, aki kitűnt valamiért, azt bántották. 

 

Szóval jó kislány módjára tanultam. Lediplomáztam és elkezdtem dolgozni. Először egy menő rendezvényszervező cégcsoport egyik cégéhez kerültem. Én, a gyökereiben szarvasi, de már Fehérváron élő lány, a nagy Budapesten kezdtem dolgozni. Belecsöppentem egy verklibe, amihez időbe telt kapcsolódni. Imádtam, de nehéz is volt a pörgés. A Főnökasszony nem tudott mit kezdeni velem, így a célpontjává váltam. Már majdnem feladtam a szélmalomharcot és felmondtam, amikor is a cégcsoport tulajdonosa látva az idegenforgalom és szálloda szakos diplomámat, a lelkesedésemet és a vergődésem, átcsoportosított az épp’ átvett szállodájába. 

 

Azt a fantasztikus épületet sosem fogom elfelejteni. Imádtam minden ott töltött percet. Fiatal voltam, lelkes és azt mondtam, hogy ide nekem az oroszlánt is. Elvittem a hátamon egyszerre több, akár több száz fős konferenciát is. Találkoztam a Dalai Lámával, Robert Pattinson a szállodában forgatta az egyik filmjének néhány jelenetét. Szerelmes párok bízták rám a legszebb napjuk szervezését. Lubickoltam. De. Mert sajnos mindig van egy de. Amíg a szállodában az irányításom alatt több, mint száz rendezvény szárnyalt, addig az irodában, a színfalak mögött elkezdődött egy bomlás. Nagyon zavart a helyzet, egy ideig tudtam kezelni, de egy ponton túl már nagyon zavart a kivételezés, az igazságtalan elbírálás. 

Nem az volt a baj, hogy nem volt magánéletem a sok munka miatt, hanem ez az igazságtalan elbírálás azt a kis privát szférámat is megmérgezte, amit féltve őriztem. Így döntés elé állított az élet és a párom is. Vagy a munka vagy a magánélet.

 

Szeretném még jobban megismerni a munkásságod! 

 

 

 

 

Nagyon nehezen váltam meg a munkámtól, a hoteltől, a kis maroknyi baráttól, akik időközben mellém szegődtek. 

 

De váltottam, hogy ne örlődjek tovább. Maradtam Budapesten, csak néhány sarokkal arrébb költöztettem a munkahelyemet, egy szintén patinás szállodához csatlakoztam. 

Nagyobb ház, nagyobb elvárásokkal, de hamar akklimatizálódtam, hiszen minden tudásom megvolt, csak a ház szabályait kellett adaptálnom. Minden ment is szépen. Egyre nagyobb feladatokat kaptam, egyre több mindent bíztak rám, hiszen látták, hogy terhelhető és megbízható vagyok. 500 fős, 2 hetes rendezvény, EU-s elnökségi rendezvények minisztereknek… de a backstage-ben ismét elindult valami. Miközben sorra hoztam az eredményeket, természetesen elfáradtam és hibáztam. Azonnali hatállyal, mérlegelés, meghallgatás nélkül írásbeli szóbeli figyelmeztetést kaptam és közölték, hogy bármikor pótolható vagyok, a helyemre száz másik ember várakozik, kapjam össze magam. 

 

Ez volt az a pillanat, amikor döntöttem és elkezdtem keresgélni, hogy mi az a hivatás, amiben el tudnám képzelni magam az imádott rendezvényszervezésen túl. Ekkor jött be Magyarországra a latin-amerikai táncos mozgásforma. Azonnal beleszerettem, hiszen gyerekkoromban tíztáncos társastánc versenyző voltam. Noha ehhez vállalkozóvá kellett válnom, azaz feladni a biztos, jól fizető, kívülről impozánsnak tűnő állásomat, egy pillanatig sem haboztam. 

 

Ekkor kezdtem el vállalkozni. 10 éves vállalkozói és önismereti út van már mögöttem, hiszen ahhoz, hogy valaki vállalkozó legyen, ahhoz bizony elengedhetetlen a mély önismeret. 

 

Most pedig eljutottam a pályám egy olyan szakaszába, ahol az összes eddigi élettapasztalatomat egy ismeretanyaggá gyúrtam és ezzel segítek a mikro és kisvállalkozásoknak. 

 

Ez az employee & event coaching.

 

Voltam több helyen alkalmazott, beleláttam, hogy milyen egy, a vállalatnak remek, de a munkavállalóknak borzalmas vezetési irány. Belecsöppentem KKV-k életébe egy-egy rendezvény erejéig, láttam különböző célokat, és azoknak millió megvalósulási irányát. 

Most pedig átérzem ennek a pandémiás időszaknak az összes motiválatlanságát, kétségbeesését, félelmét. Látom, hogy senki sem mer lépni, senki sem mer tervezni, és lassan minden megáll és összeborul. 

Ugyan nem hordom a bölcsek kövét a hónom alatt, (ez volt az egyik főnököm kedvenc aranyköpése) de azt saját magamon is tapasztaltam, hogy mennyire fontos az, hogy a háttérben milyen egy cégnek a hangulata. Mert lehet ez a cég a legjobban prosperáló, legjobb eredményeket elérő vállalkozás, ha közben, azok, akik ezekért a hihetetlen bevételekért kitermelik, belülről megfulladnak és csak azt a kiugrási lehetőséget keresik, ami valamilyen szinten alternatívája lehet a mostani pozíciójának. 

 

Ugyanakkor vállalkozóként megértelek téged is, mint vezetőt. Szeretnéd, ha a céged nyereséges lenne. Szeretnéd kihozni a kollégáidból a maximumot. Szeretnéd, ha minden úgy menne, ahogy azt te elképzelted! 

De hiszen akkor mind a ketten ugyanazt akarjuk! Ez szuper!  Én lehetek a híd az elképzeléseid és a kollégáid között! Én lehetek az a személy, aki összeköti a két világot. A vezetőit és a munkavállalóit! Mert nem kell, hogy a kollégáid a fizetett ellenségeid legyenek! 

 

  • a GYES-ről, GYED-ről visszatérő anyuka is visszaintegrálható a cégbe
  • A munkakedvét és motivációját elveszett kollégában is fel lehet ébreszteni ismét a tüzet
  • Az évek óta folyó csatározásokat is meg lehet szüntetni a kollégáid között
  • Ki lehet alakítani egy nagyszerű, együttműködő munkahelyi közösséget még az online térben is
  • A magánéleti negatív történekes miatt önbizalmát veszett kollégát is vissza lehet állítani a csatasorba
  • Lehet félelem és bizonytalanság nélkül is élni az életet
  • Lehet éreztetni a kollégákkal, hogy fontosak, értékesek

 

 

 

Mit gondolsz? Mi fog történni, ha minden és mindenki a helyére kerül? Elpuhulnak a kollégák vagy megerősödnek? Gyengíti a cég a pozícióját vagy erősíti? Jobban fognak teljesíteni a kollégák vagy rosszabbul? Visszaélnek a helyzettel vagy élnek a lehetőséggel? 

 

Vállalj felelősséget az embereidért, legyél innovatív és proaktív felettese munkavállalóidnak. 

 

Bizonyítsd vezetői skilljeidet, növeld kollégáid elégedettségének mértékét és mutasd meg, hogy igazi csapatjátékos vagy!

 

Varázsolj a melóhelyből hivatástudatú, lelkes, boldog emberek munkahelyét, akik élnek- halnak a cégért és boldogan viszik előre azt! 

 

Itt vagyok és segítek neked ebben! 

 

Dolgozzunk együtt!  
ÍRJ ÜZENETET