ÉlménySport-SportÉlmény

Kedves SportosMami!

 

Sportolni jó! Mire önfeledten és tiszta szívből ki tudod ezt mondani, már megéltél egy két dolgot, voltál egy-két, de lehet, hogy tíz-tizenötórán is, kipróbáltál több mozgásformát és oktatót. Nem volt könnyű út tudom, de lássuk, hogyan is lehet erre a végkövetkeztetésre jutni. 

Egy nap mindenkiben felébred a vágy, hogy mozogjon. Valaki felismerve ezt a tényt megiljed és jó mélyre elássa magában, hogy még véletlenül se jöjjön elő még egyszer az a szörnyű vágy, hogy kimozduljon, mozogni akarjon. Ők azok, akiknek hiába sorolom fel az összes pozitív hatását a sportnak, érezzék bármennyire is rosszul magukat a bőrükben, nem fognak elkezdeni sportolni.  Ő rajtuk sajnos nem tudok segíteni. Ha nincs meg a belső indíttatás, lehet nekik bármilyen színes, szagos érvet felhozni, elutasítóak lesznek. 

Van a másik csoport, akik fellelkesülnek valamin (újévi fogadalom, látnak egy új hírdetést, a barátnőjük elment egy órára és nagyon megtetszett neki) és elkezdtek mozogni, futni, spinningelni, tangózni, swingelni, erősíteni, mindegy is, hogy milyen mozgásformát, lényeg, hogy megtették az első lépést. Sokuknak sajnos a kezdeti lelkesedése alábbhagy, majd megszűnik. Bennük is ott a lehetőség, de őket jobban kell "noszogatni". Vannak olyanok is, akik kitartanak és kezdenek rákapni a sport ízére. 

Belőlük lesz a harmadik csoport. Ők a rendszeresen mozogni járók. Ők azok, akik nyitottak. Azaz, ha már ráéreztek arra, hogy jó nekik mozgás közben, utána meg pláne, akkor nem feltétlenül ragadnak le egy mozgásformánál. Kipróbálják magukat több mindenben. Egyre jobban érzik magukat. Kezdenek rájönni, hogy jobb minden, miután sportoltak. Legyenek bármilyen fáradtak, bármilyen nyűgösek, elmennek edzeni, mert tudják, mozgás során kiadhatják a fáradt gőzt, kikapcsolhatják az agyukat, kiszakadhatnak a napi rutinból és miután jól kitekerték, kifutották, kiütötték, kitáncolták magukból a feszültséget, máris máshogy látják a világot. Náluk már fellelhető az elvonási tünet is, amikor a kedves pár küldi el Anyut edzeni, mert látja rajta, hogy régen nem volt és szüksége van rá. :-)

Nálam ez 3 nap.... Ha 3 napig nem mozgok, akkor zizi leszek... 

És amikor végre elérkezik az én időm, és mozoghatok, úgy érzem magam, mintha kicseréltek volna és egyém lenne a világ! 

Nem egy könnyű út ez, olyan sok minden történik velünk, annyi inger ér minket, annyi kifogást lehet találni, hogy miért ne mozogjunk. Rossz idő van, süt a nap, esik, beteg a gyerek, beteg a kutyám, most indult a kedvenc sorozatom, most főznöm kell, fáradt vagyok... és még sorolhatnám. Légy' erősebb a kifogásaidnál. Mert sportolni tényleg jó! :-)

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, magadra ismertél és szeretnéd másokkal is megosztani, hátha ők is magukra ismernek, akkor tedd meg nyugodtan! :-) 

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel