Cáfold meg a saját kifogásaid

Kedves SportosMami! 

 

Bocsi, de most nincs kedvem.... Nincs kedvem írni, nincs kedvem okosabbnál okosabb, motiválóbbnál motiválobb blogbejegyzést írni. A gyerek éjjel megint többször felkelt, korán kelt, nyűgös volt egész délelőtt, én mégnyűgösebb és különben is, esik az eső.......... 

Amúgy tényleg így van, ahogy az előbb leírtam. Én mégis itt ülök a gép előtt, miközben a gyerek (végre) alszik.

Miért?  Miattad? Magam miatt? Mert megigértem magamnak, hogy csakazértis megcsinálom? Csakazértis minden nap blogot fogok írni, ha a fene fenét eszik is? Igen, ezek mindegyike közrejátszik egy kicsit. Elterveztem, hogy megcsinálom, kitűztem magam elé egy célt. Legyen az kicsi, vagy nagy, rövid, közép vagy hosszútávú, karnyújtásnyira lévő vagy nagyon távoli, ez az én és a te célod. Mert úgy döntöttél. Mert ezért kelsz ki nap mint nap az ágyból, ezért dolgozol éjjel, nappal alvásidőben, házimunka helyett és mellett. Ez jár a fejedben a gyerekkel való játék közben, az ebéd főzésekor és minden tetted e felé visz. 

 

 

 

 

Persze vannak időszakok, mint a mai nap is, hogy azt mondod, én ezt nem csinálom, amikor se kedved, se energiád, a lendületről (LENDÜLET????? ) nem is beszélve. 

Hogyan lendülj túl mégis a holtponton? Hogyan motiváld magad? Hogyan cáfold meg a saját kifogásaid? Íme néhány tanács, vagy ha úgy tetszik, kapaszkodó, azokon a bizonyos nehéz napokon.

 

VIGYÁZAT!!!! A nyugalom megzavarására alkalmas írás következik. :-)Kifogás 1)  Esik az eső, szürke minden, álmosító idő van: 

- Az eső létrán mégsem jöhet, mondhatnék olyat is, eső nélkül nincs szivárvány, meg hasonló lerágott csont, de csak egy dolgot mondok. Vannak céljaid? El szeretnél érni valamit? Sajnos semmit sem nyújt át arany tálcán az élet. Úgyhogy tessék felemelni azt a cuki kis hátsódat és irány "Tovább, előre" - ahogy Walt Disney mondta

 

Kifogás 2) Fáradt vagyok! 

- Ki nem az? Majd este alszol (vagy nem). Amúgy az életünkből 20 év alvásra megy el. Szóval: "Tovább, előre"

Kifogás 3) Nincs  időm

- Mi is a célod? ahaaaa... és alvásidőben mit csináltál? Ja, hogy Facebookoztál? Temérdek idő el tud menni azzal, hogy "Oh, csak megnézek valamit, ki mit írt... " Hopp, el is ment fél -egy óra. Saját tapasztalatból tudom, hogy csak úgy folyik ki az ember kezéből az idő a telefonja képernyőjét pörgetve, miközben annyi minden mást is csinálhatnál. Hagyagold egy kicsit a közösségi oldalt, és "Tovább, előre" 

Kifogás 4) A gyerek...... 

- Legegyszerűbb mindent a gyerekre fogni. A gyerek ma nyűgös, a gyerek ma anyás, a gyerek ma.... Azt gondolom, hogy célod érte is van. Az ő boldog jövőjéért. Nem, nem azt mondtam, hogy hagyagold el, de lehet úgy is szervezni, hogy melletted eljátszik a gyerek, míg te egy lépéssel közelebb kerülsz a célodhoz, azaz "Tovább, előre"

 

Kifogás 5) A körülményeim nem teszik lehetővé .....

- A másik legegyszerűbb dolog a körülményeket okolni. A politikai, gazdasági, társadalmi helyzetet, a migránsokat, a szomszédot vagy épp az időjárást. Hidd el, egyetlen személy van, aki tehet arról, hogy most te épp abban a szituációban van, amiben. Saját magad. Jelen pillanatunk az előző pillanatunk döntése nyomán alakult, és te döntöttél így. Dönthetsz másként is, szíved joga, de ha az nincs összhangban a céloddal, ne várd, hogy egy lépéssel is közelebb kerüsz hozzá. Legfőként, ne csodálkozz, ha távolodsz tőle!

 

Kívánom, hogy a céljaid, mindig erősebbek legyenek a kifogásaidnál!!!

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie)

 

 

 

Szép és eredményes napot kívánok!Král Éva

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal is! :-) 

 

 

 

 

 

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel