5 kérdés, amivel segíthetsz megtalálni munkatársaid céljait

A Harward Business Review már a 2017-ben megjelenő cikkében egy 2016-os felmérésre hivatkozva megírta, hogy az alkalmazottak sokkal jobban teljesítenek, lojálisabbak, ha a cég támogatja őket a karrier és életcéljuk elérésében!  

Íme a teljes cikk:

 

 

 

Tovább

Employer branding - Hogyan segíthet egy life coach abban, hogy egy cég vonzóbb legyen a munkavállalóknak?

A munkaerőpiaci helyzet megváltozott. Már nem a munkavállalók hadakoznak egy -egy jól fizető munkáért, neves munkáltatóért, hanem a munkaadóknak kell megküzdeniük egy-egy jó emberért és azért, hogy ez az ember ne csak váltani akarjon, de ott is akarjon maradni hosszú távon is. 

 

Amikor én 2011-ben egy jónevű, 5 csillagos szállodában dolgoztam rendezvényszervezőként a belvárosban Budapesten, úgy éreztem, hogy hiába hajtok, mint a güzö, hiába alszok a szállodában egy rendezvény miatt, hiába én vezényeltem le hibátlanul az EU-s elnökségünk, szállodánkat érintő rendezvényeit, egy negatív vendégvélemény elég volt ahhoz, hogy szóbeli, írásbeli figyelmeztetést kapjak. Egyáltalán nem éreztem, hogy megbecsülve lennék, kiállnának mellettem, sőt, amikor már azt éreztem, hogy nem bírom tovább, elég volt, bementem az Igazgató Úrhoz és azt mondta, nyugodtan mondjak fel, 10 másik jelentkező vár a helyemre. 

 

Tovább

Life coaching a business-ben- demo day

Hogyan érheted el, hogy a kollégáid visszatérve a munkahelyükre, újra fel tudják venni a fonalat ezután a hosszúra nyúlt home office-os időszak után? Hogyan tudnak ismét visszarázódni a pizsi, mackónadrág világból, a feszített tempójú irodai világba? Egyáltalán visszatérnek vagy otthonról folytatják tovább a munkájukat?

 

Az elmúlt fél évet nagyon sokan, nagyon sok féle képpen elemezték már. Kétségtelen, hogy a home office rendkívül sok előnnyel jár, de ugyanennyi vagy még több hátránnyal is. 

 

 

Tovább

Maslow piramis és a teljesítmény - Avagy hogyan hat a munkavállaló teljesítményére a bizonytalanság

Azt gondolom, hogy a Maslow piramist nem kell bemutatnom. 

 

Az idők folyamán picit kibővült a csúcs, de az alapok a régiek. Ahhoz, hogy a piramisban és az életünkben is feljebb jussunk, szilárd és biztos alapok kellenek. Ha kielégítettek a fiziológiai és biztonsági szükségleteink, akkor tudunk igazán a többire fókuszálni.

 

2020 szó szerint az alapjaiban rengette meg a világot és azon keresztül az embereket is, gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra. Ösztönlényekké váltunk. Nem hogy a munkahelyi, de gyakorlatilag az otthoni feladatainkat is csak beszűkülten tudtuk ellátni. 

 

Tovább

ÍRJ ÜZENETET


Elérhetőségek

Email: info@evakral.hu
Telefon: +36 20 569 81 23

Foglalj időpontot: itt

Facebook: rkraleva

Instagram: r.kral.eva

LinkedIn: Raboczki-Král Éva