Beszélgessünk- Neked mi a véleményed? Meghökkensz, vagy ma már ez a normális?

Kedves SportosMami! 

 

A minap belefutottam egy videóba a közösségi oldalon. Némileg érintett vagyok a témában, hiszen van egy kamasz és egy kiskamasz nevelt gyermekem is, akik hasonló korúak, mint a vidóban szereplő gyerek. 

Én őszintén szólva először nem akartam hinni a szememnek! Sok minden megfordult a fejemben, hogy biztos csak egy "megrendezett" videó és a gyereknek nagyobb az arca, mint általában egy tizenévesnek a lázadó korszakában. Aztán tovább gondoltam....

.... és utána néztem a statisztikai adatoknak. 

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint (2010) Magyarországon a 6 évesek közötti felmérés szerint a gyerekek 20%-a, igen, 20%-a elhízott. Az elmúlt 20 évben megháromszorozódott ez a szám! Sajnos, az is tény, hogy mindössze a gyerekek 15 %-a tagja valamilyen sportegyesületnek, azaz sportol rendszeresen. :-(

Nekünk, felnőtteknek óriási szerepünk van abban, hogy milyen példát mutatunk az elkövetkező generációnak. Olyan sokszor írtam már le, de nem lehet elégszer. Nem azt a példát fogja a gyerek követni, amit mondasz neki, hanem azt, amit mutatsz. 

Mert a felnőttek igen jelentős hányada egészségtelenül táplálkozik, cukros üdítőket fogyaszt, mozgásszegény életet él. Hiába mondjuk a gyereknek, hogy "Menj, fuss 2 kört a ház körül!" ha közben a tévé előtt nassolunk. 

Tudtad? Annak a valószínűsége, hogy a gyermekkori kövérség fennmarad felnőtt korban is 4 évesen még csak 20%, de ez esélye 80%, ha ez serdülőkorban is fennáll. 

Óriási a felelősségünk, nekünk, sportszakembereknek, mert igenis tudtatosítani kell az emberekben, hogy a mozgás és az egészséges táplálkozás mennyire fontos, nemcsak felnőtt, hanem már gyerekkorban is! 

 

De térjünk vissz a videóra! Kíváncsi vagyok, hogy neked, mi a véleményed! Nem mondok semmit, bár az előzmények ismeretében szerintem tudod, hogy én milyen álláspontot képviselek. 

 

https://www.facebook.com/amiiirka/videos/946345485411051/?pnref=story

 

 

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel