R. Král Éva

Bármi mást, csak a változást NE!

A változás rossz! Az ismeretlen bizonytalan! A járt utat a járatlanért el ne hagyd! 

 

Olyan mélyen gyökereznek bennünk ezek a szavak és mondatot, hogy néha azt érezzük, igazat mondanak. 

 

Amikor századjára sem találod a hangod! Amikor hiába próbálkozol, semmi sem megy! Amikor úgy érzed, kilógsz a sorból, nem csak a barátaid sorából, de a családodból is. 

 

Lehet, hogy mégsem nekem való ez a külön út? Lehet, hogy én vagyok valóban a különc? Lehet, hogy ez nem nekem való mégsem. Álljak csak vissza szépen a sorba és viselkedjek jól! 

 

Igen, az élet tele van nehézséggel. Főleg akkor, ha nincs előtted kitaposott út, mert egyedi életutat választottál magadnak. De mit gondolsz? Attól, hogy valami állandó, attól még nincsenek előtted akadályok? Lehet, hogy a környezeted, az élethelyzeted, a munkád, a párkapcsolatod állandó, de benne az emberek biztos, hogy nem. Ha nem a környezet gördít élénk akadályokat, akkor mi, magunk. Vagy tudatosan, hogy kicsit feldobjuk a dolgokat vagy tudat alatt, mert nem érezzük benne jól magunkat. 

 

A változás állandó! Nem csak a Föld nevű bolyón, de a legkisebb sejtszinten is. 7 évente kicserélődik a komplett sejtállományunk. Lényegében hét évente újjászületünk. Új emberré válunk, ha akarjuk, ha nem! 

 

 

Amúgy miért állsz ellen? Miért érzed azt, hogy a változás ennyire nem jó? Volt netán valami rossz tapasztalatod? Rosszul döntöttél és rosszul sült el? Volt, hogy rossz irányba változtál? Volt-e esetleg olyan, hogy jó irányba történt egy váltás? Jobb lett tőle a közérzeted, jobb emberré váltál tőle, jobb baráttá, jobb társsá? 

 

Ha azt mondanám, hogy a végén minden rendben lesz, akkor választanád a nem járt utat, tudva azt, hogy amíg a végére érsz tele lesz akadályokkal a terep, összekarmolnak az ágak, megcsípnek a bogarak, de a végére minden rendben lesz? 

Megnyugtatna közben John Lennon elhíresült idézete: “A végén minden rendben lesz. Ha nincs rendben, akkor még nincs vége. “

 

Mi kellene ahhoz hogy elhatározd magad a változás mellett? 

 

Nagyon szorítania kell a cipőnek? Azaz már hónapok óta gyomorgörccsel mész a munkahelyedre, többször vagy beteg, mint nem, inkább elalszol a gyerekkel csakhogy ne kelljen a pároddal beszélgetned, egy légtérben lenned kettesben? 

 

 

 

Netán bátorság? Venni egy nagy levegőt? Erőre lenne szükséged? 

Ebben tudok segíteni! Coachként ott tudok állni melletted, mint egy mankó, akire a nehéz időkben támaszkodhatsz. Az úton ugyan neked kell végigmenni, de ha megbízol bennem, akkor ott leszek melletted és támogatlak, meghallgatlak és addig kérdezlek, ameddig el nem jutsz egy olyan megoldáshoz, ami számodra a legjobb! 

 

Keress bizalommal! Csatlakozz a Febr. 14-én induló Főnix programhoz! A dátum nem véletlen! Bálint nap, a szerelmesek napja! Ezzel a programmal megszeretgetheted magadat! 

 

 
ÍRJ ÜZENETET