R. Král Éva

Anyaság és stílus - Interjú Kókány-Tar Hajnival, a Stíluskalandor márka megálmodójával

Az anyaság mindennapjaival nehéz összeegyeztetni a stílusossságot, hiszen örülünk, ha túléljük a napjainkat. 

Viszont vannak és lehetnek olyan pillanatok, amikor kifejezetten igényeljük, hogy kiszakadjunk a kakis pelus, lehányt, kinyúlt póló és végtelennek tűnő etetés, altatás bűvköréből és csinosan felöltözzünk, hogy érezzük, még azért nők vagyunk. 

 

Kókány - Tar Hajnival, stílustanácsadóval a Stíluskalandor megálmodójával beszélgetek stílusról, tippekről és trükkökről anyukáknak. Hiteles forrás, hiszen feketeöves anyuka, egy ikerpár édesanya, aki tudja, hogy mit jelent, fáradtnak, leharcoltnak lenni. 

 

Olvassátok szeretettel a vele készült interjúmat.

 

Miben más a Síluskalandor és azon belül is Kókány-Tar Hajni, mint más stílustanácsadó? 

Egy lassan hároméves ikerpár anyukájaként nagyon is tisztában vagyok vele, hogy milyen az, amikor hiába kelsz fel reggel korábban, mégis te vagy az utolsó, aki felöltözik indulás előtt és erre kb. 5 perced van. 

Azért foglalkozom elsősorban anyukákkal, azon belül is a munkába újra visszatérőkkel, illetve a gyerek mellől egy kicsit kiszabadulókkal, mert tudom, hogy milyen érzés az, amikor szeretnél egy kis időt eltölteni a gyereked nélkül. Szeretnél feltöltődni, szeretnél szép környezetben lenni, szeretnél olyan ruhákat felvenni, amit nem büfizett le senki és nincs még kinyúlva a sok földön kúszástól. 

Tudom, hogy milyen újra munkába állni, átgondolni a ruhatáradat, ami már lehet, hogy egy kicsit elavult az elmúlt időszak alatt, nem jók a méretek, nem érzed már benne jól magad, esetleg közben már más az, ami tetszik. 

Tudom, hogy milyen tanácstalanul állni a szekrény előtt, hogy mit is vegyél fel, hiszen a felszaladt pár kiló miatt már nem jönnek rád azok a ruhák, amikben régen jól érezted magad. 

Tudom, hogy jó érzés egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból, újra csinosnak látni magad, egyáltalán újra NŐNEK látni magad. Erre mindenkinek szüksége van és mindenki meg is érdemli. 

Nekem is rengeteget segített, amikor elmentem egy színtanácsadásra, egy stílustanácsadásra, elképesztő energiákkal töltött fel. Megismertem az előnyeimet, hogy hogyan tudom őket kihangsúlyozni. Minden nőben van olyan dolog, ami szép, amit érdemes kihangsúlyozni. 

Én ezt szeretném átadni másoknak is. 

 

Neked csak olyan ruháid vannak, olyan mennyiségben, ami kell, jól áll és bármikor felvehető, színek szerint különválogatva? Vagy hogy képzeljem el egy stílustanácsadó ruhásszekrényét?

 

Nem, az én ruháim nincsenek színek szerint szétválogatva. ☺ Tudom, hogy vannak olyanok, akiknek igen, de az nem én vagyok. Az enyémek a funkciójuk szerint vannak válogatva (pulcsik, pólók, topok, szoknyák, stb.) A cipőimet pedig a saját dobozában tárolom. 

Alapvetően én is igyekszem úgy kialakítani a saját szekrényemet, hogy egymással jól kombinálható, jó minőségű, tartós ruhadarabok legyenek benne. 

Nem csak olyan darabok vannak benne, ami a színtípusomnak megfelelő, én is kalandozom más típusok színei között, de arra mindig figyelek, hogy az arcom közelében olyan színek legyenek, amelyek a sajátjaim, tehát színhelyesek. Én nem tartozom azon szigorú tanácsadók közé, akik azt mondják, hogy ha egy adott típusba tartozol, akkor csak olyan színű ruhákat hordj. Szerintem, ha nem az arcod közelében hordod (tehát deréktól lefele), illetve kiegészítőként (mondjuk, azért a fülbevalónál nem árt odafigyelni) nyugodtan elkalandozhatsz más típusok színeibe, ha azok tetszenek és jól harmonizálnak a saját színeiddel.

Én is tartok gardróbrendezést a saját szekrényemben általában évszakváltásokkor. Mindig át szoktam nézni, hogy mi az a ruhadarab, ami mondjuk az elmúlt egy évben nem volt rajtam. Mert ez egy örök igazság, hogy ami az elmúlt egy évben nem viseltél, az nemhiába nem volt rajtad, valószínűleg nincs már rá szükséged. 

Az olyan darabokat, amelyek eladhatóak, azokat megpróbálom értékesíteni. Az olyanokat, ami már szerintem nem eladható, de jó minőségű, azokat általában el szoktam adományozni. Az olyat, aminek már egyéb problémái is vannak (ez főleg a gyerekek ruhájánál érvényesül) elviszem újrahasznosításra. 

 

Szerinted mi az a 3 legnagyobb hiba, amit egy nő elkövethet öltözködés terén? 

Nem az alkatának megfelelően öltözködik, nem a színtípusának megfelelő színek vannak az arca közelében. Illetve olyan embereket (sztárok, influencerek, vagy akár barátnő) próbál másolni, akinek sem a testalkata, sem a színtípusa, a stílusa nem egyezik az övével. Örök érvényű mondás, hogy ami másokon jól áll, nem biztos, hogy rajtad is jól fog. 

 

Mivel dobhatom fel a hangulatomat egy őszi/téli, borongós, esős, hideg napon?

 

Ha a ruháiddal akarod magad jó kedvre deríteni, akkor viseld azt, amit szeretsz, amiben jól érzed magad. Próbálj ki új sminkszíneket.

 

“Én nem vagyok arra képes, hogy mindig úgy nézzek ki, mint akit skatulyából húztak ki” mit tanácsolsz azoknak az anyukáknak, akik épphogy túlélik a gyerek(ek) mellett a napjaikat? Valóban MINDIG jól KELL kinéznünk, trendinek KELL lennünk? 

Elsősorban azt kell letisztázni mindenkinek magában, hogy mit jelent az, hogy „Jól kell kinézni”? Ki szerint kell jól kinézni? Mindenkinek mást jelent a „Jól kell kinézni”, mindenkinek mást jelent a trendi. Szerintem az a jó, ha mindenki megtalálja a saját stílusát, azt, hogy miben érzi magát igazán jól. Ha ez megvan, akkor kifelé is azt fogja sugározni, hogy igen, elégedett vagyok, jól nézek ki, csinos vagyok. Teljesen mindegy, hogy mi a trend, mi az, ami mások szerint jól néz ki.

 

 

 

Gondolom neked is van olyan napod, amikor azt se tudod, hogy merre van az előre az ikrek mellett. Ilyenkor van valami ruhadarab, szín, amit magadra veszel és jobban érzed tőle magad? 

Alapvetően nincs olyan ruhadarabom, amire rá lehetne biggyeszteni a „kedvenc” jelzőt. Nincsen otthoni bekuckózós pulcsim, meg vastag zoknim a hideg napokra. Sok ruhám van, amit szeretek és az adott évszakban sokat van rajtam (pont azért, mert szeretem), de egyik sem olyan, amit rongyosra hordtam volna. ☺ Én alapvetően nagyon szeretem a lila, a szürke, a rózsaszín, illetve a kék különböző árnyalatait és szerencsére hideg nyár típusként elég sok van belőlük a palettámon. Így, ha éppen olyanom van, hogy gyorsan kell dönteni, vagy nincs kedvem gondolkodni, hogy mit vegyek fel, akkor mindig ezekhez a színekhez nyúlok.

 

Ha sok tíz- százmillió ft lenne a bankszámládon és soha többet nem kellene dolgoznod a megélhetésért, mi lenne az, ami kitöltené a mindennapjaidat? 

Akkor is a divattal, a stílussal foglalkoznék, csak éppen utazás közben. ☺ Imádok utazni és szeretem közben nézegetni az embereket, hogy milyen országokban, milyen stílusban járkálnak. Az élményeimet blogbejegyzésekben, színes képekkel tarkított előadásokon osztanám meg a követőimmel, akik így megismerhetnének különböző öltözködési szokásokat.

Ja, és ékszereket is szívesen terveznék. ☺
ÍRJ ÜZENETET