A sikeres életmódváltók 5 szokása

Kedves SportosMami!

 

Többször eldöntötted már, hogy életmódot váltasz, de valamiért nem jártál sikerrel?

Most megosztom veled az 5 legfontosabb szokást, ami ahhoz kell, hogy eredményes legyél!

Az életmódvàltás és az élet más területein való sikeresség egyáltalán nem különbözik egymástól.

Egy célt tűzünk ki minden esetben. Sokszor, sok helyen olvastuk, hallottuk, láttuk már, sőt biztos, hogy màr te is próbàltad már, csak elfelejtetted, vagy nem alkalmaztad elég hatékonyan. 

Most újra átvesszük, mert az ismétlés a tudás anyja. :) 

1) Céltudatosság

Lehet eső, süthet a nap, fújhat a szél, sőt mondjat bárki bármit, ha egyszer a fejedbe vetted, hogy te életmódot fogsz váltani, akkor tarts is ki mellette. Lehetnek néha kilengések, enyhe kanyarok az útban, de minden egyes lépéssel közelebb kerülsz a célodhoz.

2) Kitartás

Adj magadnak időt! 21 nap kell, hogy egy új dolog a szokásoddá váljon 1 év alatt pedig már a személyiséged része lesz! Ha a kotlós kibírja a 21 napot, hogy kiköltse a tojást, akkor neked is sikerül felvenned egy új szokást! ;)

3) Hatékonyság

Ha csoportos órára mész mozogni, vagy személyi edzőhöz, az órán adj bele mindent. Ne csak a felszínt kapargasd, éldd át! Attól még, hogy ma vettél 2 narancsot, nem leszel egészségesebb! Kezdetnek nagyon jó, félre ne érts, de holnap vegyél hozzá brokkolit is! ;)

4) Motiváció

Írd le, hova szeretnél eljutni az életmódváltással! Fel tudj szaladni a 4. emeletre? Szuper! Hol is kezdjük? Először jussunk fel az elsőre. A nagy célokat bontsd fel kicsi lèpésekre! Motivàld magad minden nap!!!

5) Jutalmazás

Ha elértél egy célt, jutalmazd meg magad! Ha mondjuk megállás nélkül fel tudtál már menni a 2.emeletre, vásárolsz magadnak egy kis füzetet, amibe a többi elért sikert felírod. (Én speciel imádom a füzeteket! Olyan szépek vannak manapság)

Kívánom, hogy idén sikerüljön az életmódváltás! Menni fog! Bízz magadban! :)

Éva

 

Ha tetszett a bejegyzés, kèrlek, oszd meg másokkal is! :)

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel