A komfortzóna kényelme

Kedves SportosMami!

 

Mikor hagytad el utoljára a komfortzónád? Mikor csináltál valami újat, gyűjtöttél új élményeket, tapasztalatokat? Szeretünk egyáltalán kimozdulni a komfortzónánkból?

Nagy általánosságban elmondható, hogy nem. Születésünktől fogva feszegetjük a határainkat. Ha nem feszegetnénk, akkor még mindig háton fekve, a plafont bámulva élnénk. De megfordultunk, kúsztunk, másztunk és felálltunk.  Felnőtt fejjel elképzelhetetlenül veszélyes és hajmeresztő tetteket hajtottunk végre kisujjból. Mert tudtuk, hogy nincs lehetetlen. Nem volt félelem érzetünk, megfelelési kényszerünk, nem volt komfortzónánk. Azt tettük, ami épp eszünkbe jutott, ami ott és akkor boldoggá tett. Persze a szülők azért néha korlátoztak, de csak azért, hogy holnap is tudjunk még játszani. :) De a holnap olyan messze volt még.... 

Hova lett ez a nagy felfedezni vágyás??? A felnőttek, és ezt most némi éllel írom, általában nem szeretnek kockáztatni. Nem kell kitünni a tömegből, feltűnést kelteni. Elég az ami van, jó az úgy, ahogy van. Járt útért ne hagyd el a járatlant, tartja a közmondás is. 

Pedig ennek a felfogásnak a szürkeség, a fásultság, a fáradtság lesz a vége. 

"Nem az a lényeg, hogy hányszor veszel levegőt, hanem, hogy hányszor akad el a lélegzeted!!!"

 

Annyi, de annyi érdekes, felfedezésre váró részlet van a világban, de ne menjünk ennyire messzire. Nézzünk csak magunkba. Sokkal, de sokkal többre vagyunk képesek, sokkal terhelhetőbbek, sokkal flexibilisebbek vagyunk, mint azt bármikor is elképzeltük. 

Rengeteg potenciál van bennünk, csak egy kicsit tágítanunk kell a határainkat. Te is meg fogsz lepődni saját magadon, ha kipróbálod. 

Nem egyszerű, tudom. Fel kel kelni a kényelmes fotelből, le kell bontani a falakat és kilépni a saját magunk alkotta várbörtönből. Ehhez nagy bátorság kell, mert a meleg kaki, (bocsi) mégiscsak jobb, mint az ismeretlen. 

De hidd el, meglesz a jutalmad! Eltűnik a fáradtság, új embereket, helyzeteket ismersz meg, friss fejjel tudsz gondolkodni, új impulzusok érhetnek. 

Hogyan kezd el? Először is kis lépésekkel. Mondjuk menj más útvonalon munkába. Ha eddig autóval jártál, most menj busszal, vagy gyalog. 

Vásárolj másik boltban, egyél mást vacsorára, ebédre! 

Aztán, ha rákaptàl az ízére, változtathatsz a nagyobb dolgokon is, amik zavarnak. Véget vethetsz egy energiazabáló kapcsolatnak, ha nem vagy elégedett a munkábbal, válthatsz munkahelyet! Mert képes vagy rá! Megérdemled a boldogságot, a sikert! 

Minden csak egy lépéssel kezdődik! Mire is vársz még???

 

 

Ha tetszett a bejegyzés és motiválnál másokat vele, akkor oszd meg! :)

 

Kapcsolódó bejegyzések:

Légy' magabiztos!

Lásd meg a jót, mert az élet szép!

Csakazértis!

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel