5 ok és mondat, amiért Hosszú Katinka mindannyiunk példaképe lehet

Kedves SportosMamik!  

 

Úszónő, Olimpiai-, Világ és Európa-bajnok. Számos rekord köthető a nevéhez. De  ki ne ismerné, hiszen manapság Ő és a férje, egyben edzője, Shane Tupus uralják a hazai és világsajtót, szenzációs teljesítményükkel, összahagjukkal, szimbiózisukkal. 

 

Régebb óta követem őket a közösségi oldalukon és csodálva figyelem a munkásságukat. Ezért is gondoltam, hogy összefoglalom nektek, miért hiszem azt, hogy az Iron Lady bárki számára inspiráló lehet. 

1) Kitartás

 

Bármilyen körülmények között kitart a véleménye, az eszméi mellett. Rendíthetetlenül rója a köröket az uszodában és edz. Neki is biztos vannak rossz(abb) napjai, de a cél lebeg a szeme előtt, amitől nem tágít! 

"Van hogy fáradt vagy, van hogy nincs kedved, van hogy elég volt az egészből és túl hosszúnak tűnik az út...de ebben a pillanatban csak egy dolgot kell csinálnod, egy húzódzkodást...csak egy lépést tegyél meg előre!" 

 

2) Alázat

 

Alázat nélkül nem lehet előre jutni, bármennyire is úgy tűnik, hogy nem ezt a világot éljük. Mindig jobb és jobb szeretne lenni, de ezzel sosem él vissza, sosem kérkedik. 

"Legyél hálás azért aki ma vagy, és küzdj azért aki lenni szeretnél holnap"

 

3) ÉnMárka építés

 

Biztos vagyok benne, hogy egy profi csapat dolgozik mögötte, de a saját életedbe is át tudod ültetni azt, amit Ő képvisel. Magabiztosság, céltudatosság, profizmus és egy csipet jókedv. Csodálom, hogy létrehozta az Iron Lady márkát.  

"Nyisd ki a szemed és nézz magadba. Elégedett vagy az életeddel?"

 

4) Motiváció

 

Minden egy felel mutat. Az, ahogyan él, az, ahogyan gondolkodik, az ahogyan beszél. Motiválja saját magát és ezzel motivál másokat is. 

"El tudod érni a céljaidat, csak küzdj érte! Ti mit csináltok szombat reggel?"

 

5) Férj és Feleség, Edző és Úszó

 

Együtt lélegeznek, rezdülnek és léteznek. Mint férfi és nő, mint férj és feleség és mint edző és úszó. A magánéletükbe nem engednek betekintést, de az, amit Shane a parton tesz, ahogyan Katinkának szurkol, ahogyan motiválja és energiát ad neki, az szerintem páratlan. Nincs is annál jobb, mint ha életed párja támogat abban, amit csinálsz, ami a munkád, a hobbid, az életed! 

"A tetteid hangosabbak a szavaidnál"

 

 

 

 

Katinka és Shane kiváló sportolók, és nagyszerű emberek, akik csodálatos tettet hajtottak végre közösen, olyankor is, amikor senki sem állt mellettük, amikor mindenki más feladta volna. Szembe szélben pisiltek, kiálltak magukért és, a mostmár történelem, őket igazolta. Eddig 3 aranyérmet szerzett, világcsúcsot úszott és még mindig nincs vége. Az olimpiával sem fog véget érni. 

Kívánom, hogy mindig maradjatok ilyen elszántak, mert emberek millióinak vagytok a példaképei! <3 <3 <3

 

 

Képek forrása: Facebook

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel