10 dolog, amit egy 10 hónapostól tanulni lehet

Kedves SportosMami! 

 

Olyan szép ez a kor. 10 hónap. Tele öntudattal, önkifejezéssel, önfeledt boldogsággal. 

 

Annyi, de annyi mindent tanít, újratanít nekem a Petra! Olyan jó nézni, ahogy egyre jobban nyit a világra, érdeklődik, napról napra újat mutat, mond. Persze nem rózsaszín köd ez, mert folyton a határait feszegeti és ha így folytatjuk, azt fogja hinni, hogy úgy hívják, hogy " NEM SZABAD! " mert szerint pont annyiszor mondom neki, ahányszor a nevét. :-) De lehet, hogy többször. 

De nagyon sokat tanulok tőle és szerintem mindenkinek érdemes követni az ő példáját! :-)

 

1) Önfeledten kacagni

Nem, nem mosolyogni. Kacagni! Mikor és kivel kacagtál utoljára úgy, hogy megfájdult az arcod és a hasad a nevetéstől? Olyan őszintén és csilingelősen, ahogy azt egy baba tud?

2) Rácsodálkozni a legapróbb dologra is

Észrevenni az apró dolgokat, felfedezni a bennük rejlő erőt. Mert az élet apró történések sokasága. A sok apró történés egyszer csak úgyis összeáll valami naggyá! De ha az aprókat nem veszed észre, és csak a nagyra koncentrálsz, elvész a varázs. 

3) Elesni és újra és újra felállni

Amíg a gyerek járni tanul ezerszer elesik, de feláll és megy tovább. Mert minden eséssel egyre közelebb kerül ahhoz, hogy végre két lábra tudjon állni. 

4) Feszegetni  a határokat

Tudtad, hogy az élet a konfort zónán kívül kezdődik? A baba az első fejemeléstől arra készül, hogy egyszer majd két lábon járó kisember lesz belőle. Folyton feszegeti és tolja a határait és így eléri a célját. Ha a komfort zónájában tartózkodna, sose állna fel, mert milyen kényelmes hason, vagy háton feküdni. De az élet több annál, minthogy folyton a plafont, vagy a padlót bámuljuk! 

5) Nem ismerni a félelmet

A babák nagyon bátrak, már már vakmerőek. Nincs félelem érzetük. Nem mérlegelnek, mi lesz ha, ki mit fog szólni hozzá, mennek és csinálják azt, ami jól esik nekik! 

 

 

6) Egyenes háttal ülni

:-) Mindig, amikor Petra egyenes háttal ül, én is kihúzom magam, mert rájövök, milyen kérdőjel a hátam. :-)

7) Ösztönösen cselekedni

Neki még nincsenek berögzült normái, nem akar megfelelni a társadalomnak, csak éli, megéli a kis életét. Ha éhes, eszik ha szomjas, akkor iszik, ösztönösen tudja, hogy mi a jó neki és azt csinálja. Néha nem árt, ha mi is hallgatunk a jó öreg ösztönünkre! 

8) Szeretni azt, ki a tükörből visszanéz

Nem tudom, hogy tudja-e már, hogy a tükörből saját maga néz vissza rá, de minden alkalommal, amikor meglátja magát a tükörben, ad a tükörképének egy puszit! Te szereted azt, aki visszanéz rád a tükörből? 

9) Folyton tanulni

A babák minden nap tanulnak. Utánoznak, nézik mit csinálnak a felnőttek és szívják magukba a tudást. Mikor tanultál valami újat? Ne ess az " Én már mindent tudok, nekem senki sem tud újat mutatni" hibába, mert a világ állandóan változik és mindig tud valami újat mutatni. 

10) Feltétel nélkül szeretni és bízni a másikban

"A tárgyak azért vannak, hogy használjuk azokat, az emberek pedig azért, hogy szeressük őket. A világgal azért van baj, mert a tárgyakat szeretjük és az embereket használjuk."

Ez sajnos nagyon igaza mai világra! 

 

+1 Folyton mozogni

A babócák örökmozgók, alig lehet velük lépést tartani! Vedd fel a tempót velük! :-) 

 

Tanulj te is a babáktól! :-)

 

Csodaszép hetet kívánok! 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, hogy oszd meg másokkal is! 

 

 

 

 

Végzettségeim:
KJF Idegenforgalom és szálloda szak
Fitness Company: aerobik sportedző
végzettséget igazoló dokumentumok
Rendelkezem:
OKJ-s vizsgával (aerobik sportedző)
Szakmai felelősségbiztosítással
Pilates oktatói végzettséggel